Марині Поплавської встановили пам'ятник у Житомирі на Корбутовском кладовищі, яка загинула в ДТП 20 жовтня 2018. Пам'ятник виконаний з мармуру з епітафією на українській і польській мові. І звичайно фотографія життєрадісною Марини Францівни.

Мраморный памятник Марине Поплавской

Вже 2 роки немає такого талановитого людини, сестри, подруги, педагога, яскравою актриси і просто хорошу людину. Про це написала на своій сторінці Фейсбук, сестра Марини Людмила Поплавська. Сестра висловила щиру подяку, автору проекту Саух Михайлу Григоровичу і його дружині Ірині Павлівні за співпрацю. Так само всім, хто брав участь у створенні цього пам'ятника.

Так само в сквері (на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні) в центрі Житомира встановлять відлитий з бронзи пам'ятник Марині Поплавскої.Памятнік був виготовлений з ініціативи колег Маріанни Поплавської з «Дизель Шоу». Конструкція скульптури на увазі собою можливість для жителів і гостей міста зробити фото з фігурою Марини Поплавську. Бронзова фігура Марини Францівни, яка сидить на лаві, виготовили художники-скульптори Віктор Рябов і Богдан Рябов.

Памятник из мрамора Марине ПоплавскойРідна сестра Марини, Людмила Поплавська, шокована новиною про встановлення пам'ятника. Вона каже, що думки сім'ї ніхто не питав, і виступає проти появи такої скульптури. Думки жителів Житомира розійшлися, хто за установку, комусь не подобається дизайн, а комусь не підходить місце для пам'ятника. Але в будь-якому випадку ційний такі рішення приймати обуманно і з дозволу рідних. Поки ініціатори пам'ятника завершують всі необхідні процедури з отримання необхідних дозволів.