Похорон в Німеччині

Традиційним обрядом поховання в Німеччині вважається поховання тіла в землю. Вартість могили з пам'ятником складає 1750 євро. За цю суму ви отримуєте землю в оренду на 20 років. Якщо оренду не продовжити, то ділянку перейде до іншого орендаря.

Існує практика створення похоронного банківського рахунку, на який люди ще за життя відкладають гроші на похорон. Якщо покійний не зібрав грошей на похорон, то витрати на себе беруть його спадкоємці. Якщо ж і у спадкоємця немає грошей на церемонію, то він може звернутися за допомогою до громади. Але, перед тим як оплатити похорони громада ретельно перевірить платоспроможність спадкоємця.

g 3

Організацій похорону займаються спеціальні ритуальні агентства. Вони займаються бальзамуванням тіла, його зберіганням до похорону, купівлею труни. Вартість їхніх послуг коливається від 2 до 5 тисяч євро. Термін організації похорону досить тривалий і займає від одного до двох місяців.

Для виготовлення надгробних пам'ятників в германии використовують піщаник. При цьому немає жодних правил при виборі форми, розміру або малюнка. Плиту прикрашають за допомогою рубки, гравіювання, шліфування і бучардірованія.

19083052 401

Останнім часом з'явилася тенденція робити урни з символікою футбольного клубу. Наприклад, уболівальників футбольного клубу «Шальке» ховають на кладовищі неподалік від домашнього стадіону клубу в місті Гельзенкірхен.

Останнім часом все частіше німці стали віддавати перевагу кремації. Однак, законодавство Німеччини забороняє розвіювати прах, і урна обов'язково повинна бути похована. Встановлений законом термін поховання урни - на 8 день після кремації і не пізніше 3 місяців.

Похорон в Нідерландах

Один з фактів, яким дуже легко здивувати не голландця - це вид пам'ятників на могилу. У Голландії для прикраси могили використовують не ритуальне кам'яний надгробок, а звичайні світські прикраси, які можна побачити, наприклад, в саду.

cmentarz hol 13

Крім того, жителі, що не дотримуються певної релігійної доктрини мають можливість провести світські похорон.

Нідерланди - країна з безліччю релігій, а значить існує безліч обрядів, забобонів і прикмет, пов'язаних зі смертю. Звичайно, більшість вже втратили свою актуальність, але ось деякі з них:

Якщо в будинку хтось помирає, то обов'язково будять всіх сплячих членів сім'ї, щоб смерть не забрала душу.

Відразу після смерті в будинку відчиняли двері, щоб душа могла спокійно піти.

cmentarz hol 17 

Щоб повідомити близьким і знайомим про смерть, їм відправляю спеціальну чорну картку, на якій вказували ім'я покійного, його дату народження, а також дату смерті і дату похорону. Людина отримав таку картку може відправити назад співчуття або навести візит родичам.

60% голландців віддають перевагу кремації, на увазі дуже високу вартість місця на кладовищі. Вартість оренди земельної ділянки залежить від регіону і може коливатися від 500 до 7000 євро за 30 років. Урну з прахом дозволяється зберігати вдома, а ось за те, щоб розвіяти прах потрібно заплатити власнику земель. Забрати попіл з крематорію можна тільки через тиждень.

Голландці дуже спокійно ставляться до того, щоб прибрати останки родичів для поховання у братській могилі після закінчення терміну оренди землі для похорону. На кладовищах спостерігається абсолютне різноманітність форм пам'ятників, що пов'язано з релігійної різноманітна:

  • пам'ятники католиків традиційні і помпезні,
  • пам'ятники кальвіністів більш аскетичні;
  • світські могили прикрашають глиняними фігурками, які свідчать про хобі покійного;
  • дитячі могили прикрашають іграшками або взуттям.

Похорон у Франції

Подбати про похорон покійного - борг родичів і спадкоємців. Якщо у них немає такої можливості, тоді це на себе візьме місцевий центр соціального обслуговування. На проведення похорону у родичів є 6 днів.

Вартість похоронної процедури у Франції може становити від 2 до 6 тисяч доларів. Залежно від вартості обраної земельної ділянки і труни. Вартість кремації на порядок нижче: від 400 -800 доларів. Крім того, французькі влади виплачують допомогу з бюджету в розмірі 400-500 доларів на оплату кремації. Також влада має право знімати гроші з банківського рахунку покійного на оплату похорону.

Похоронна церемонія зазвичай проходить в церкви, де священик проводить службу з піснями і молитвами. Під час церемонії труну залишається закритим. Кожному присутньому видають брошуру з текстом пісень, які будуть співати. Після цього кожен бажаючий може сказати кілька слів про померлого. З церкви труну вивозять під улюблену пісню покійного (на думку родичів).

Потім ховають на кладовищі або фамільному склепі. Якщо тіло було спалено, то а урну ховають на колумбарії. Законодавство Франції забороняє зберігати урну вдома.

Пам'ятники зі скла

Одним з останніх трендів у сфері створення надгробних пам'ятників є створення пам'ятників зі скла. Існують різні варіації використання скла:

  • фото на пам'ятник в склі;
  • надгробна плита з багатошарового скла вертикальної або горизонтальної склейки;
  • надгробна плита з плавленого скла.

Використання скла в якості основного або додаткового матеріалу дозволяє створити більш легкий і повітряний пам'ятник у порівнянні з пам'ятником з каменю. Пам'ятники зі скла стійкі до змін температури і вологості, що дозволяє використовувати їх в мінливому кліматі. І, в той же час, такі пам'ятники не втрачають свого декоративного виду з плином часу і не потребують додаткового обслуговування.

Cast glass headstone worldwide shipment easy install headstone from glass glasstoneeu 700x1000  Ipass kapu piemineklis no stikla uz granita glasstoneeu viegli uzstadama kolekcija 1 700x1000