Похоронні ритуали Бразилії

Як і в інших країнах світу подбати про похорон самостійно - обов'язок кожної людини. Тому часто про оренду ділянки на кладовищі домовляються ще за життя. Вартість оренди земельної ділянки на 3 роки становить 45 доларів.

Якщо сім'я покійного не може собі цього дозволити, то з цим їм допомагає муніципальний уряд. Через 3 роки потрібно продовжувати оренду, якщо цього не зробити, останки покійного буде переміщено в загальну усипальницю.

8

У Бразилії немає престижних кладовищ, а показником заможності є можливість поховати всіх членів сім'ї разом. Для цього відразу викуповуються великі ділянки землі.

Поховати покійного намагаються якомога швидше. Найчастіше похорон проходять через добу після смерті. Існує прислів'я, що presunto не потрібно зберігати занадто довго. Presunto - це шинка, якщо бути точним. Звичайно, це тільки жартівлива назва і сказати так можуть тільки про близьких родичів і друзів.

sao joao batista 02

У Бразилії перші записи про громадські кладовища почалися в 1840 роках. До цього часу існує два кладовища в Сап-Паулу, які почали свою діяльність в 1856 році. Пам'ятники на цих кладовищах справжні витвори мистецтва - великі фігури і статуї, склепи, церкви. На багатьох пам'ятках присутні католицькі символи: хрести, Діва Марія, Ісус, ангели.

Похоронні ритуали Мексики

Мексика - це країна контрастів. Похорон бідних і багатих громадян тут дуже відрізняються за рівнем помпезності. Для померлих очільників наркокартелів споруджують цілі склепи вартістю кілька сотень тисяч доларів, в той час як бідні можуть робити все своїми руками. Однак, спільною рисою є велика повага до покійного і, як наслідок, велика емоційність при проведенні похорону.

Мексиканці вважають, що померлі продовжують жити в іншому світі - Міктлане, а сама смерть - це перехід з світу людей в світ мертвих. У них навіть є спеціальне свято День мертвих. Вважається, що в цей день вони можуть побачитися з мертвими близькими, оскільки ті повертаються до своїх домівок, щоб знову відчути любов і турботу. У це свято їдять тістечка у вигляді трун і скелетів, відвідують кладовища, розмальовують собі обличчя.

SAM 0626 1024x768

IMG 3854

Підготовкою пам'ятника покійному займаються його родичі і друзі. Вони збирають гроші і наймають скульптора. Якщо на скульптора грошей не вистачає, то роблять пам'ятник власноруч. Зовнішній вигляд пам'ятника повинен передавати характер і захоплення покійного, причину смерті і час смерті. Саме через це на кладовищах Мексики можна побачити такі різноманітні і вигадливі пам'ятники. Мало який пам'ятник обходиться без яскравих кольорів і незвичайних форм.

Важливою частиною традиції також є похоронна процесія. Поки родичі несуть труну на кладовище, запрошені гості співають і танцюю навколо під звуки національної музики. Після поховання все діляться спогадами про померлого, а потім продовжують танці й веселощі.

Китайські похорони

Траурний колір в Китаї - білий. Раніше всі одягалися в білий одяг, тепер цей звичай зберігся тільки в маленьких селах. У містах на похорон приходять в будь-якому одязі неяскравих кольорів. Як символ жалоби на руку гостям пов'язують білі стрічки. Єдиним кольором, який знаходиться під забороною, є червоний. У будинку прибирають всі червоні речі, а самого небіжчика ніколи не одягнуть в яскравий одяг, оскільки вважається, що тоді його душа застрягне між світом живих і мертвих.

thediplomat 2014 02 22 01 18 19 553x360

Для проведення похоронної церемонії орендують спеціальний зал, куди запрошують якомога більше гостей. Гостям розсилають запрошення на церемонію на білому папері. Кожен, хто приходить приносить з собою білі квіти.

У Китаї дозволено як поховання в землю, так і кремація. Але з урахуванням перенаселеності все більше людей надає перевагу кремації. Урни з прахом ховають в колумбаріях або сімейних склепах. Цікаво, що на склепах пишуть імена всіх членів сім'ї. Імена покійних зафарбовують білим або сірим, а імена живих - червоним (після їх смерті імена також перефарбовують).

gettyimages 156991865

Дата похорону вибирається згідно з місячним календарем, тому від смерті до похорону може пройти кілька тижнів. Під час похоронної процесії в ногах небіжчика запалюють свічку, щоб той не загубився в темряві.

Зазвичай, китайські пам'ятники - це плоскі кам'яні плити, на які за допомогою гравіювання наносять портрет та інформацію про померлого. Також з недавніх пір стали використовувати фото в склі для нанесення на пам'ятник епітафій, дат смерті і фотографій з життя покійного.