Всім відомо, що в перший рік після похорону краще утриматися від встановлення пам'ятника.

В основному це обумовлено тим, що вважається, що земля має осісти (дати усадку).

Как облагородить могилу, в первый год после похоронЯкщо ж такої можливості немає, не встановлювати до року, і з якихось причин треба встановити пам'ятник першого року, це також можливо, але для цього робиться посилений фундамент під пам'ятник.
Якщо ж поспіху з встановлення пам'ятника не існує, тоді облагородити могилу (місце поховання), в перший рік після похорону можна так:
Виготовлення пам'ятника іноді процес тривалий і зазвичай процес починають через рік після похорону. Якщо це великий меморіальний комплекс, то його створення може піти близько року. Якщо це звичайний пам'ятник, то зазвичай це 1-3 місяці. Тому в строк до того, як стане пам'ятник, можна облагородити могилу таким чином.

Табличка на могилу

Ритуальна табличка

Зазвичай її називають часова табличка, проте ми виготовляємо таблички на ніжках за технологією FOTOSKLO – це загерметизоване зображення між двома шибками. Така фотографія у склі не боїться вологи та не вигоряє на сонці. Красива та виразна альтернатива гранітним, табличкам на ніжках, які традиційно ставлять на цвинтарі. Також табличку з фотоскла можна прикріпити на хрест. Більш детально

засыпка могилы, декоративным щебнем

 

Ще що можна зробити на місці поховання в перший рік відразу після похорону – це засипка декоративним щебенем (галькою). Або ще її називають засипання мармуром. Це білі мармурові камінці, які за спеціальною технологою засипаються на місце поховання. Спеціальний підготовлений ґрунт під засипку, огороджують місце поховання садовим бортиком та засипаються білі камінці. І виходить красиво та акуратно. Так само ставиться табличка і цілком акуратне місце може почекати не один рік до моменту, поки буде готова гранітна або мармурова пам'ятка.

Искуственный газон на могилу

 

Штучний газон - ще один варіант як ушляхетнити могилу. Такий газон виглядає як живий і при цьому не потребує догляду. Основний недолік штучного покриття лише один – візуально і на дотик він трохи програє натуральному газону. Але це невеликий мінус, якщо взяти до уваги всі переваги. Для благоустрою могили підійде штучний газон будь-якого типу.