Засипка ділянки могили декоративним щебенем – це останній штрих у процесі облагородження місця поховання.

Види щебеню для засипання могили

Для благоустрою ділянки на цвинтарі можна вибрати декоративний щебінь (у нас ви можете вибрати варіанти як кольорового щебеню, так і натурального незабарвленого), мармурову гальку або крихту натуральних природних квітів.
Декоративний щебінь або галька - це натуральний матеріал, який буває природного кольору або забарвлений.
Укладання кольорового щебеню (або мармуру) широко використовується в оформленні місць поховань, що в результаті надає їм більш масштабного, комплексного і закінченого вигляду.
Також кольоровий декоративний щебінь та мармурова галька знайшли своє застосування і в ландшафтному дизайні, для прикраси газонів, клумб, доріжок тощо.
Щебенем також упорядковується вільна частина ділянки, яку надалі планується використовувати для поховання. У разі необхідності звільнити місце та прибрати засипку щебеню не складе труднощів.

Технологія укладання декоравтивного щебеню на могилу

Основні етапи:
1. Підготовляється місце для укладання. На невеликих територіях за допомогою лопат вирізається ґрунт на глибину близько 10 см. При великих обсягах робіт використовується спеціальна техніка.

tech pic

2. Виставляються бордюри, що обмежують місце укладання декоративного щебеню. Як бордюри можуть використовуватися звичайні тротуарні бордюри, дикий камінь, спеціальні металеві або пластикові смуги.

3. На підготовлене місце поховання насипається шар піску товщиною 5 см. Пісок розрівнюється по перимеру могили та утрамбовується трамбувальною машиною або проливається водою для усадки.

4. На пісок настилається ізолюючий матеріал. Бажано використовувати спеціальний синтетичний матеріал із отворами, щоб через нього протікала вода. У разі використання звичайного поліетилену можна зробити в ньому отвори вручну.

5. На поліетилен насипається пісок, шар близько 2-3 див.

6. На пісок насипається кольоровий щебінь. Розрівнювання поверхні проводиться граблями. Для газонів та декоративних елементів достатньо товщини шару 2 см. Для пішохідних доріжок бажано насипати близько 4 см декоративного каменю.

 Якщо Ви не хочете або не можете самі займатися укладанням кольорового щебеню на могилу, Ви можете зателефонувати за номером +38(063)237 01 02 та +38(044)237 01 02 та замовити засипку та доставку кольорового щебеню, дизайнерський підхід та оформлення могилки. Ціна укладання щебеню залежить від розмірів місця на цвинтарі.